ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Δικηγόρος Εργατολόγος | Γιάννης Καρούζος
05
Σεπτέμβριος
 

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Συντάχτηκε από τον  στις 03:00
Ο εργοδότης θα οφείλει να καταβάλει στο μεν ασφαλιστικό ταμείο τις δαπάνες
που αυτό χορήγησε στον παθόντα από εργατικό ατύχημα στον δε παθόντα τη διαφορά ανάμεσα στις παροχές αυτές και την πλήρη αποζημίωση που δικαιούται με βάση τον ΑΚ σε κάθε περίπτωση που βεβαιώνεται δικαστικά ότι το εργατικό ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Είτε ως προς αυτό καθεαυτό το αποτέλεσμα του εργατικού ατυχήματος είτε και ως προς την παραβίαση της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία.
Αυτό προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζοντας το περιεχόμενο που καλύπτει την έννοια του δόλου του εργοδότη της παρ 2 του άρθρου 34 του α.ν. 3864/1951 αναφορικά με την υποχρέωση αποζημίωσης εργαζόμενου σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.
Με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται Ηλεκτρονικές βασεις καταχώρισης δεδομένων τεχνικών ασφάλειας και ιατρών εργασίας που λειτουργούν στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΣΕΠΕ.

Μπορείτε να διαβάσετε την τροπολογία στη παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10198352.pdf

 

Σχετικά Άρθρα

920x45 clean


followus 2
fb button  twitter button  youtube icon
logo 4
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2014
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ