04
Οκτώβριος
 

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Συντάχτηκε από τον  στις 19:32
Την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,
ως μια σταθερά εξελισσόμενη αρνητική - και δύσκολα  αναστρέψιμη - κατάσταση,  αποτυπώνει η ενδιάμεση Εκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση. Τα στοιχεία της Έκθεσης  δείχνουν ότι:
  • Αυξάνονται  οι υποαμειβόμενοι - εργαζόμενοι με μερική απασχόληση (374.300 το Β τριμηνο του 2017 από 287.900 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010) οι οποίοι σε ποσοστό 67% δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν εργασία με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό.
  • Εχουν τριπλασιαστεί, στο ίδιο διάστημα, οι υποαπασχολούμενοι (267.000 από 99.000)
  • 1.016.571 παραμένουν σε κατάσταση ανεργίας ενώ οι μακροχρόνια  άνεργοι, παρά τη μείωση του γενικού ποσοστού ανεργίας, έχουν αυξηθεί στο 74% του συνολικού αριθμού των ανέργων από 44.9%.
  • Σε σημαντικούς κλάδους  της οικονομίας όπως ο επισιτισμός και ο τουρισμός, το έμποριο και οι κατασκευές, καταγράφεται διπλό ρεκόρ απασχολούμενων με ελαστικές μορφές εργασίας και μειώσεων μισθών
  • Οι νέες προσλήψεις σε ποσοστό  52% γίνονται με "ευέλικτες" συμβάσεις (με μερική και εκ περιτροπής εργασία) και αντίστοιχα μειωμένους μισθούς.
Τα παραπάνω αποκαλύπτουν τη δεινή διαπραγματευτική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος της εργασίας. Και "κουμπώνει" με την  επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων και της απλήρωτης και υποδηλωμένης εργασίας. 
 
 

Σχετικά Άρθρα

920x45 clean


followus 2
fb button  twitter button  youtube icon
logo 4
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2014
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ