16
Νοέμβριος
 

ΕΙΜΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΩ

Συντάχτηκε από τον  στις 02:00

Σύμφωνα με το Νόμο για την Προστασία των Ανηλίκων

κατά την απασχόληση και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ένας ανήλικος μπορεί να εργαστεί εφόσον είναι 16 ετών και η εργασία που θα εκτελεί δεν είναι επικίνδυνη ή βαριά, δεν βλάπτε την ψυχική του υγεία και δεν περιορίζει την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Αν δεν είναι ακόμα 16 ετών, μπορεί να εργασθεί  εφόσον η εργασία  που θα κάνει αφορά θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκτελέσεις ή άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (διαφημίσεις, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ). Σε αυτή την περίπτωση, η εργασία δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2 ώρες για ανηλίκους 3 έως 6 ετών, τις 3 ώρες για ηλικίες από 6 έως 11 ετών, τις 4 ώρες για ηλικίες 11-13 ετών και τις 5 ώρες για ηλικίες από 13 έως 15 ετών.

Σε καμία περίπτωση η εργασία δεν μπορεί να βλάπτει τη σωματική και ψυχική υγεία και την ηθική του ανηλίκου. Επιπλέον ο ανήλικος χρειάζεται άδεια από την Επιθεώρηση εργασίας προκειμένου να εργασθεί στη συγκεκριμένη εργασία μπορεί να εργάζεται πριν τις 10 το βράδυ και μετά τις 6 το πρωί.

Τέλος, αν ο ανήλικος είναι μαθητής Γυμνασίου, Λυκείου ή Επαγγελματικής σχολής και εργάζεται 6 ώρες την ημέρα, η εργασία πρέπει να αρχίζει ή να λήγει 2 ώρες πριν την έναρξη ή 2 ώρες μετά τη λήξη των μαθημάτων αντίστοιχα.

920x45 clean


followus 2
fb button  twitter button  youtube icon
logo 4
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2014
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ