ΟΑΕΔ: ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ 2020
June 29, 2020
ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ
June 29, 2020
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ 2020
June 29, 2020
ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ
June 29, 2020
Share

Από Τετάρτη 24 Ιουνίου και έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου καταβάλλεται στους δικαιούχους ανέργους ο πρώτος μήνας της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το Μάιο.

Η νέα 2μηνη παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας,  καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών – αυτοαπασχολουμένων, το δικαίωμα λήψης των οποίων έληξε εντός του περασμένου Μαΐου.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Μαΐου και έχουν συμπληρώσει 30 ημέρες εγγεγραμμένης ανεργίας από τη λήξη, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούλιο. Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

·        Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5€ (έως 399,25€ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

·        Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720€ (έως 360€ μηνιαίως).

·        Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400€ (έως 200€ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Δικηγόρος Εργατολόγος