ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
December 20, 2020
ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
December 20, 2020
Share

Για τον Ιούλιο του 2021 παραπέμπεται η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού με νέα διάταξη που ψηφίζεται σήμερα από την ελληνική Βουλή. Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας, το οποίο κατατέθηκε και ψηφίζεται με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος.

Πρόκειται για την δεύτερη αναβολή λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Η διαδικασία θα ξεκινήσει πλέον το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου, όταν ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να εισηγηθεί τον νέο κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον νόμο το ύψος του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου πρέπει να καθορίζεται «λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών».

Η τελική έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη αποφαίνεται πως οι αλλαγές του 2014 που έδωσαν την εξουσία στην κυβέρνηση να καθορίζει το μισθό πρέπει να διατηρηθούν και να μην επιστρέψει η διαμόρφωση του μισθού στα χέρια των κοινωνικών εταίρων. Η Επιτροπή προτείνει ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται από ένα Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων με τριετή θητεία, ώστε να μη συμπίπτει απαραίτητα με τον πολιτικό κύκλο μιας κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να θεωρεί την πρόταση του Συμβουλίου δεσμευτική», συνιστά η Επιτροπή.

Από την άλλη, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, που δημοσίευσε πρόσφατα την “αντί – Πισσαρίδη” έκθεσή του για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, τονίζει πως ο κατώτατος μισθός σήμερα στην Ελλάδα είναι κάτω από το όριο και της σχετικής και της απόλυτης φτώχειας.

Θέτοντας ως κύριο στόχο τη θεσμοθέτηση ενός μισθού διαβίωσης, ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να προσαρμοστεί στο 60% του διάμεσου μισθού, ώστε το όριο της σχετικής φτώχειας να γίνει το κατώτατο όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, καταλήγει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.  Αυτό θα μπορούσε να γίνει βάσει ενός προσδιορισμένου χρονοδιαγράμματος το οποίο θα συμφωνηθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στο πλαίσιο της ΕΓΣΣΕ.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2019 ο κατώτατος μισθός έχει οριστεί στα 650 ευρώ (καταργήθηκε ο υποκατώτατος) και το κατώτατο ημερομίθιο στα 29,04 ευρώ.

Το νέο χρονοδιάγραμμα, λόγω των έκτακτων και αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, έχει ως εξής:

  • Το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία
  • Έως την 30 Απριλίου θα πρέπει να υποβληθούν από τους επιστημονικούς φορείς οι εκθέσεις για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.
  • Έως την 15η Μαίου, η Επιτροπή Διαβούλευσης πρέπει να διαβιβάσει το υπόμνημα κάθε διαβουλευομένου προς τους υπόλοιπους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.
  • Έως την 31 Μαίου πρέπει να διαβιβαστούν όλα τα υπομνήματα και η τεκμηρίωση των διαβουλευομένων, καθώς και η έκθεση των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης.
  • Έως την 30η Ιουνίου ολοκληρώνεται το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης και υποβάλλεται στον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας.
  • Εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου ο υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να εισηγηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο, τον νέο κατώτατο μισθό υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, λαμβάνοντας υπόψη το Πόρισμα Διαβούλευσης.

Δικηγόρος Εργατολόγος