ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ PCR ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ
December 21, 2020
ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
December 21, 2020
Share

Ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΙΚΑ βάζει εμπόδια σε ΕΦΚΑ και εργαζόμενους που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Μπέρδεμα επικρατεί στον ΕΦΚΑ με την άδεια εργαζομένων που ενώ έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό πρέπει να «κινήσουν γη και ουρανό» για να μείνουν στα σπίτια τους και να αποζημιωθούν από τον οργανισμό.

Ο Εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, εξήγησε στην εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή στον Alpha 98,9 ότι για αυτό ευθύνεται ο κανονισμός του ΙΚΑ που χρονολογείται από το 1952(!).

«Κοιτάξτε υπάρχουν κρούσματα αυτή τη στιγμή που έχουν να κάνουν και με τους εργαζόμενους αλλά θα σας πω και για τις επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα πως θα αναγγέλλουν όλα αυτά τα συμβάντα στον ΕΦΚΑ και αν θα μπορούν να εκπίπτουν μη καταβάλλοντας μισθό γιατί επιδοτείται η άδεια ασθενείας από τον ΕΦΚΑ κλπ. Ποιο είναι το πρόβλημα. Σήμερα ένας που αρρωσταίνει και πρέπει να μείνει σπίτι γιατί προφανώς άμα αρρωστήσει από COVID ακόμα και ελαφρά να είσαι δεν μπορείς να κάνει ρούπι. Υπάρχει ένα θέμα. Πως δικαιολογείται η απουσία μου από τη δουλειά. Εκεί οι επιχειρήσεις συνηθίζουν να πετούν μία ιατρική βεβαίωση. Πάρα πολλοί όμως ασθενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν μία προσέγγιση με τον γιατρό τους. Οπότε θα ακολουθηθεί συνήθως μία διαδικασία μίας ασθένειας όπως ήταν και είναι οι συνηθισμένες ασθένειες δηλαδή να προσκομιστεί ένα χαρτί από τον ΕΦΚΑ που να δικαιολογεί την απουσία τους. Ο ΕΦΚΑ για να δώσει όμως το δικό του χαρτί, την οποιαδήποτε επιδότηση δεν του αρκεί το μοριακό τεστ. Και δεν τον αρκεί το μοριακό τεστ αν δεν συνοδεύεται από μία γνωμάτευση ιατρού συμβεβλημένου με τον ΕΦΚΑ ή από Δημόσιο Νοσοκομείο. Αυτή η γραφειοκρατία, την οποία πρέπει να αναδείξουμε ότι υφίσταται από τον κανονισμό ιδρύσεως του ΙΚΑ από το 1952, καταλαβαίνουμε ότι μιλώντας για μία σύγχρονη πανδημία επικαλούμενος ο ΕΦΚΑ μια ρύθμιση από το 1952…», σημείωσε ο κ. Καρούζος.

Ερωτηθείς αν αφού ένας εργαζόμενος διαγνωστεί θετικός οφείλει να κινήσει όλη αυτή τη διαδικασία σημείωσε: «Ναι. Δεν αρκεί στον ΕΦΚΑ να πάρει το μοριακό τεστ, τελεία. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα γι’ αυτό. Για μένα είναι απαράδεκτο. Θα έπρεπε ο covid19 να είναι μία ασθένεια επαγγελματική. Ας το μην το λέω επαγγελματική για να καταλάβει ο κόσμος. Νομικά θα έπρεπε από την αρχή να αναγνωριστεί ως μία ασθένεια και να υπήρχε ένα πρωτόκολλο υγειονομικό στα βήματα που θα έπρεπε να κάνει ο κάθε εργαζόμενος αλλά και ο κάθε εργοδότης».

«Πάντως εγώ λέω ότι θα πρέπει ένας ασθενής, ένας εργαζόμενος ελαφριά να έχει το σύμπτωμα ή βαριά δεν μας ενδιαφέρει – αρκεί ότι νοσεί, να μπορεί με το μοριακό τεστ να τυγχάνει της απαλλαγής του από την εργασία του και να επιδοτείται από τον ΕΦΚΑ. Να μην απασχολούμαι γιατρούς», είπε στη συνέχεια από τη συχνότητα του Alpha.

Ξεκαθάρισε ακόμα: «Ο ΕΦΚΑ δεν είναι (σ.σ. έτσι)επειδή είναι κακός. Είναι επειδή είναι έτσι ο κανονισμός του. Που πρέπει χθες να είχε αλλάξει».

«Προτείνουμε να φτιαχτεί ένα πρωτόκολλο υγειονομικής συμπεριφοράς εργαζόμενου – εργοδότη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: newpost.gr