ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ CGTN ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ!
May 3, 2022
ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ AMAZON
May 4, 2022
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ!
May 3, 2022
ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ AMAZON
May 4, 2022
Share

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους Έλληνες εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας και πληθωριστικής έξαρσης, δεν παύει να απασχολεί και τη διεθνή επικαιρότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το διεθνές αγγλόφωνο κανάλι CGTN της Κίνας, αφιέρωσε μέρος του δελτίου του στο θέμα αυτό.

Σε συνέντευξη με έναν Έλληνα διανομέα φαγητού, αναδεικνύεται το πρόβλημα των αυξημένων εξόδων διαβίωσης, ιδίως για τους εργαζόμενους που αμείβονται με κατώτατο μισθό και αναγκάζονται να περιορίσουν πολύ δραστικά την κοινωνική ζωή τους. Αναφορά έγινε και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, όπως η επιδότηση στα καύσιμα και η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα οποία όμως, ενόψει του μεγέθους της οικονομικής πρόκλησης που θέτει ο πληθωρισμός, δεν βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα του εργαζόμενου πολίτη.

Περαιτέρω, αναδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό (περισσότεροι του 1 εκατομμυρίου) πολύ συχνά αμείβονται με ελαφρώς ανώτερες του κατώτατου μισθού αποδοχές και συνεπώς δεν επωφελήθηκαν καθόλου από την αύξηση της 1ης Μαϊου.

Σε παρέμβαση του, ο δικηγόρος-εργατολόγος Γιάννης Καρούζος επισήμανε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί μεν θετική εξέλιξη, αλλά ότι αυτή απορροφάται από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Εάν αυτή η εξέλιξη συνεχιστεί, ο κ. Καρούζος προειδοποιεί ότι όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα περιπέσει σε κατάσταση φτώχειας, σε αρμονία με τα τεκταινόμενα και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο.

 

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ