ΣΤΑ 650€ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ;
January 27, 2019
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
January 28, 2019
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΩΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ;
January 27, 2019
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
January 28, 2019
Share

Στα  650€ διαμορφώνεται από την 1η Φεβρουαρίου ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός.

Την αύξηση κατά 11% του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου,  που ίσχυε για τους νέους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ 

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ωφελήσει  είτε άμεσα είτε έμμεσα περίπου 880.000 μισθωτούς και επιδοτούμενους. Συγκεκριμένα:

• Περισσότερους από 400.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση – καθώς και απασχολούμενους με προγράμματα του ΟΑΕΔ.

• Πάνω από 280.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τα ελάχιστα όρια του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού.

• 202.000 επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ άνεργους (στοιχεία του μηνός Δεκεμβρίου 2018) . Συνολικά θα αυξηθούν 24 επιδόματα που είναι συνδεδεμένα με το ύψος του κατώτατου μισθού (επίδομα ανεργίας, οι παροχές μητρότητας, το επίδομα επίσχεσης εργασίας ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης, το επίδομα διαθεσιμότητας, η αποζημίωση ασκούμενων σπουδαστών κ.α.).

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αυξάνει, αντίστοιχα,  τις ελάχιστες εισφορές προς τον ΕΦΚΑ των μη μισθωτών (ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών) καθώς και των μισθωτών που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο.