«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΕΘΕΣΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ;
February 10, 2019
ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥ;
February 11, 2019
Share

Αποφάσεις εν αναμονή και νομικές ασάφειες εμποδίζουν τη διαμόρφωση των αποδοχών με τον νέο κατώτατο μισθό – Εγκύκλιο αναμένουν οι επιχειρήσεις

Με «ουρές» εκκρεμοτήτων, νομικές ασάφειες και αποφάσεις σε αναμονή, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τον νέο κατώτατο μισθό, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις που καλούνται να εφαρμόσουν τα νέα όρια, αλλά και σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους οι οποίοι τελούν εν αναμονή για τη διαμόρφωση των αποδοχών που δικαιούνται μετά την 1η Φεβρουαρίου.

Η υπουργός Εργασίας κυρία Εφη Αχτσιόγλου έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία προσαρμογής των μισθολογίων των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις την 28η Φεβρουαρίου – απειλώντας τους παραβάτες με τσουχτερά πρόστιμα. Ωστόσο, το υπουργείο δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη το θέμα των τριετιών, ούτε του επιδόματος γάμου, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι περισσότερο ζήτημα των κοινωνικών εταίρων.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών των νέων κάτω των 25 ετών, που μέχρι πρότινος ελάμβαναν τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό και πλέον οι αποδοχές τους εξομοιώνονται με αυτές των υπόλοιπων εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει – σε νομοθετική διάταξη – την κρατική επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ της κύριας ασφάλισης για τους μισθωτούς έως 25 ετών. Με το συγκεκριμένο μέτρο γίνεται προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων που απασχολούν νέους και οι οποίες θα πρέπει να αυξήσουν κατά 27% τις αποδοχές των εν λόγω εργαζομένων.

Χωρίς ηλικιακά κριτήρια

Η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης ορίζει ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2019 ισχύει ένα μόνο ποσό για τους υπαλλήλους (650 ευρώ μηνιαίως) και αντιστοίχως ένα ποσό για τους εργατοτεχνίτες (29,04 ευρώ ημερησίως) χωρίς ηλικιακά κριτήρια.

Η απόφαση δεν αναφέρεται στον κατώτατο μισθό όσων έχουν προϋπηρεσία μίας, δύο ή τριών τριετιών. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες μισθωτών αμείβονται με κατώτατο αυξημένο 10% ανά τριετία στη νέα βάση των 650 ευρώ. Υπό την προϋπόθεση οι τριετίες αυτές να έχουν συμπληρωθεί πριν από τις 14-2-2012. Μετά την ημερομηνία αυτή τα επιδόματα των τριετιών «παγώνουν» μέχρι να μειωθεί η ανεργία κάτω από το 10%.

Οι επιχειρήσεις που καλούνται να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τις μεταβολές στις αποδοχές των εργαζομένων τους, έως το τέλος του μήνα, αναμένουν από το υπουργείο εγκύκλιο που να ξεκαθαρίζει το ζήτημα.

Αστοχη διατύπωση

Ο εργατολόγος Γ. Καρούζος υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την «άστοχη και αδόκιμη διατύπωση» της διάταξης του άρθρου 103 του νόμου 4172/2013, η οποία αναφέρει ότι ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός ορίζεται «ως μια μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς». Ουσιαστικά η διατύπωση αυτή οδηγεί στην κατάργηση των τριετιών. Προσθέτει πως «η κυβέρνηση θα μπορούσε να διευκρινίσει το ζήτημα αυτό στην υπουργική απόφαση για την αύξηση των μισθών και να έχει ταυτοχρόνως καταργήσει την προηγουμένη ακατανόητη διάταξη». Εκτιμά ωστόσο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με εγκύκλιο θα λυθεί και θα αποσαφηνιστεί το θέμα, ώστε να λάβουν την προσαύξηση όσοι έχουν συμπληρώσει έως τρεις τριετίες μέχρι τις 14-2-2012.

Η διατήρηση του επιδόματος γάμου χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης, καθώς προβλέπεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και ως εκ τούτου εμπίπτει στις αρμοδιότητες των κοινωνικών εταίρων. Το επίδομα γάμου, 10%, δεν περιλαμβάνεται σε όσα καθορίζονται με τον νέο τρόπο προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, αλλά μέσω της σύμβασης. Η τελευταία εθνική σύμβαση ισχύει μέχρι τέλος Μαρτίου.

Ρεπορτάζ Κώστας Παπαδής

Πηγή: ΒΗΜΑ