Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΚΑΤΙ;

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ
February 18, 2019
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΥΠΕΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ;
February 19, 2019
Share

Ο εργοδότης μου, χωρίς να προβλέπεται στην σύμβασή μου, μου παρέχει εκτός του μισθού μου,

τα τελευταία 10 χρόνια, κουπόνια αξίας 50 ευρώ για εξαργύρωση σε σουπερμάρκετ και ξαφνικά εδώ και 3 μήνες έχει σταματήσει να τα χορηγεί.

Έχω δικαίωμα να διεκδικήσω κάτι?

Ως μισθός νοείται  κάθε αμοιβή σε χρήμα και σε είδος ( π.χ. τροφή, κατοικία κτλ.), η οποία καταβάλλεται τακτικά και μόνιμα, είτε βάσει της εργασιακής σχέσης ή της συλλογικής σύμβασης ή του νόμου, είτε βάσει της κρατούσας συνήθειας όταν δεν υπάρχει ειδική συμφωνία. Ο εργοδότης, ενδέχεται δηλαδή οικειοθελώς, να χορηγεί στον εργαζόμενο διάφορες παροχές, για τις οποίες δεν έχει διευκρινίσει εξ αρχής ότι θα μπορεί να παύει την χορήγησή τους οποτεδήποτε  και οι οποίες εφόσον καταβάλλονται ομοιόμορφα και για μεγάλο χρονικό διάστημα,  μπορεί να καταλήξουν σε σιωπηρή συμφωνία να καταβάλλονται ως μισθός από επιχειρησιακή συνήθεια.

Επομένως εφόσον χαρακτηρίζονται ως τακτικές αποδοχές, δεν επιτρέπεται να περικοπούν μονομερώς, καθόσον η ενέργεια αυτή αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας,  συνεπεία της οποίας ο εργαζόμενος  μπορεί είτε να αποχωρήσει, θεωρώντας την μεταβολή ως καταγγελία της σύμβασης και να αξιώσει την νόμιμη αποζημίωση, είτε να συνεχίσει να παρέχει την εργασία του και να αξιώσει μισθούς υπερημερίας από τον εργοδότη.