ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ KAFALA ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
October 19, 2019
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
October 20, 2019
Share

Η ελευθερία αλλαγής θέσεων εργασίας, η αφαίρεση των αδειών εξόδου και ο ελάχιστος μισθός χωρίς διακρίσεις θα τεθούν σε ισχύ έως τον Ιανουάριο του 2020.

Το Κατάρ ανακοίνωσε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας του, με σκοπό τον τερματισμό του συστήματος kafala και τη σημαντική πρόοδο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των διακινούμενων εργαζομένων.

Στις 16 Οκτωβρίου 2019, το Συμβούλιο των Υπουργών του κράτους του Κατάρ ενέκρινε ομόφωνα νέα νομοθεσία που επιτρέπει στους εργαζόμενους να αλλάζουν ελεύθερα τους εργοδότες. Οι εργαζόμενοι στο Κατάρ είχαν προηγουμένως απαιτήσει από τον εργοδότη τους πιστοποιητικό μη αντίρρησης (NOC) για να το πράξουν. Επίσης, υπογράφηκε υπουργικό διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, με το οποίο καταργήθηκαν οι απαιτήσεις άδειας εξόδου για όλους τους εργαζόμενους, εκτός από το στρατιωτικό προσωπικό. Μαζί, αυτά τα βήματα σηματοδοτούν το τέλος του συστήματος kafala στη χώρα.

Επιπλέον, το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε νέο νόμο για την καθιέρωση ελάχιστου μισθού χωρίς διακρίσεις, του πρώτου σε κράτος στη Μέση Ανατολή.

“Η ΔΟΕ (Διεθνές Γραφείο Εργασίας) χαιρετίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και αναγνωρίζει τη δέσμευση του κράτους του Κατάρ να μετασχηματίσει την αγορά εργασίας του. Αυτά τα μέτρα θα στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα των διακινούμενων εργαζομένων, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια πιο αποδοτική και παραγωγική οικονομία. Χαίρομαι που το τρέχον πρόγραμμα τεχνικής συνεργασίας της ΔΟΕ στο Κατάρ συμβάλλει αισθητά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και να προωθήσει την αξιοπρεπή εργασία στη χώρα“, δήλωσε ο Guy Ryder, Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ.

Η κατάργηση της απαίτησης από τις ΚΟΑ θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να αλλάξουν ελεύθερα τους εργοδότες μετά από μια αρχική δοκιμαστική περίοδο. Σε περίπτωση που επιθυμούν να αλλάξουν εργοδότες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο νέος εργοδότης θα πρέπει να επιστρέψει τα έξοδα πρόσληψης στον αρχικό εργοδότη.

“Η ΔΟΕ χαιρετίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και αναγνωρίζει τη δέσμευση του κράτους του Κατάρ να μετασχηματίσει την αγορά εργασίας του. Αυτά τα βήματα θα υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα των διακινούμενων εργαζομένων, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια πιο αποδοτική και παραγωγική οικονομία”.
Guy Ryder, Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ

Η απόφαση σχετικά με τις άδειες εξόδου σημαίνει ότι οι οικιακοί εργαζόμενοι. εργαζόμενοι σε κυβερνητικούς και δημόσιους οργανισμούς · των εργαζομένων στη θάλασσα και στη γεωργία · καθώς και οι περιστασιακοί εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να εγκαταλείψουν τη χώρα προσωρινά ή μόνιμα χωρίς να χρειάζεται να λάβουν την άδεια των εργοδοτών τους. Αυτό καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από το νόμο αριθ. 13 του 2018, ο οποίος απάλειψε την απαίτηση για χορήγηση αδειών εξόδου για τους περισσότερους εργαζομένους που καλύπτονται από τον εργατικό νόμο.

Εν τω μεταξύ, η καθιέρωση ελάχιστου μισθού που δεν εισάγει διακρίσεις και ισχύει για όλες τις εθνικότητες και όλους τους τομείς θα εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας για όλους τους εργαζομένους. Το ελάχιστο επίπεδο μισθών θα καθοριστεί αργότερα εντός του έτους, βάσει κοινής μελέτης που έχει ήδη ολοκληρωθεί από τη ΔΟΕ και το Υπουργείο Διοικητικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ADLSA).

“Το Κατάρ αλλάζει. Η νέοι νόμοι θα θέσουν τέρμα στο σύστημα  kafala και θα θέσουν σε εφαρμογή ένα σύγχρονο σύστημα εργασιακών σχέσεων. Αναγνωρίζουμε ότι ένα νέο ελάχιστο ποσοστό μισθών βασισμένο σε αποδεικτικά στοιχεία θα διασφαλίσει την αξιοπρέπεια των μεταναστών εργαζομένων. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακοινώσει αυτό το συντομότερο δυνατό. Η συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης του Κατάρ και της ΔΟΕ, υποστηριζόμενη από το ITUC, εργάζεται για την αλλαγή ζωής », δήλωσε ο Sharan Burrow, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Ο κ. Roberto Suarez-Santos, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Εργοδοτών, δήλωσε: “Συγχαίρουμε την κυβέρνηση του Κατάρ για τα σημαντικά βήματα που έχουν λάβει για την προσαρμογή των προτύπων της αγοράς εργασίας. Ο IOE είναι υπερήφανος που υποστήριξε τις προσπάθειες της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μας σε όσους οδηγούν αυτή τη διαδικασία για να καταστήσει την αξιοπρεπή εργασία και τις βιώσιμες οικονομίες ένα κεντρικό στοιχείο ανάπτυξης στο Κατάρ”.

Τα αντίστοιχα σχέδια νόμων θα υποβληθούν τώρα στο συμβουλευτικό συμβούλιο (Shura) και στη συνέχεια για την έγκριση και υπογραφή του Emir HH Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani. Η νομοθεσία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως τον Ιανουάριο του 2020.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελούν μέρος της συμφωνίας συνεργασίας της ΔΟΕ-ADLSA που υπεγράφη το 2017, με αποτέλεσμα το άνοιγμα γραφείου έργου της ΔΟΕ στη Ντόχα τον Απρίλιο του 2018.

ΠΗΓΗ: www.ilo.org