ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ: 1 ΣΤΑ 3 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
January 23, 2020
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΟΤΑΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΤΑΙ
January 23, 2020
Share
Η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στη σχετική λίστα των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat.

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, το 35,6% των νοικοκυριών της οποίας το 2018 αδυνατούσε να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όπως αυτοί για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. Συγκεκριμένα το ποσοστό των ευρωπαϊκών νοικοκυριών που δήλωσαν αδυναμία στην έγκαιρη εξόφληση των συγκεκριμένων λογαριασμών ήταν το 2018 στο 6,6% από 10% που ήταν το 2013. Στη δεύτερη χειρότερη θέση των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν προβλήματα στην έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας τους τελευταίους 12 μήνες, βρέθηκε το 30% των νοικοκυριών στη Βουλγαρία. Αντίθετα, σε Ολλανδία, Τσεχία, Σουηδία και Αυστρία το ποσοστό των νοικοκυριών που είχαν αδυναμία στην εξόφληση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ήταν μόλις στο 2%.

Κατάταξη των χωρών της ΕΕ, ανάλογα με το πόσο έγκαιρα ή μη μπορούσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας το 2018.

Κατάταξη των χωρών της ΕΕ, ανάλογα με το πόσο έγκαιρα ή μη μπορούσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας το 2018.

Συγκεκριμένα στην ΕΕ, το 14% των νοικοκυριών που αποτελείτο από έναν ενήλικα με εξαρτώμενα μέλη αντιμετώπισε τέτοιες δυσκολίες το 2018. Το ποσοστό αυτό υποχωρεί στο 3% για τα νοικοκυριά που αποτελούνταν από δύο ενήλικες και με τουλάχιστον έναν από αυτούς ηλικίας άνω των 65 ετών ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με δύο ή τρεις ενήλικες και εξαρτώμενα μέλη, που αντιμετώπισαν προβλήματα το 2018 στην εξόφληση των πάγιων λογαριασμών ήταν στο 11%.

Πηγή: www.lifo.gr