ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΣΤ COVID-19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ: ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
May 2, 2022
ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ
May 3, 2022
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ: ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
May 2, 2022
ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ
May 3, 2022
Share

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23983/29-4-2022 ΚΥΑ, όλοι οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται από 1 έως 16 Μαΐου, σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου 1 φορά την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

– όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19.

– όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των 2 δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού έχει ισχύ 6 μηνών από τον πρώτο θετικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

– όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 9 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από τον μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο. Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από δημόσια αρχή ή εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο.

Δικηγόρος Εργατολόγος