Το χαλασμένο ρολόι

Αυξήσεις στους εργαζόμενους στον τουρισμό
November 29, 2022
Οι νέοι μισθοί που έρχονται
November 29, 2022
Αυξήσεις στους εργαζόμενους στον τουρισμό
November 29, 2022
Οι νέοι μισθοί που έρχονται
November 29, 2022
Share

Εδώ και χρόνια οι περισσότερες εταιρείες ωρολογοποιίας έχουν ενσωματώσει στο καντράν του ρολογιού την ημερομηνία και την ώρα.

Στο Εργασίας σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ρολόγια ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία στο δικό μας ρολόι είναι 29 Νοεμβρίου και η ώρα Ελλάδος 18:00 μμ.

Σε περίπτωση που υπάρχουν και βλέπουν την ώρα Ελλάδος ήρθε η ώρα να ανακοινώσουν με σαφήνεια αν θα δοθεί παράταση ή όχι στην υποβολή της απογραφής των επιχειρήσεων στην ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας η οποία λήγει αύριο!

Να σημειώσουμε εδώ ότι:

  • η υπουργική απόφαση όριζε διάστημα υποβολής από 1η Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου
  • η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (νέα μορφή νομοθέτησης) μείωσε το παραπάνω διάστημα των 2 μηνών σε ένα μήνα, ήτοι από 1 Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου
  • την απογραφή και την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας την υποβάλουν λογιστές
  • οι λογιστές είναι άνθρωποι
  • οι οδηγίες που δόθηκαν με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, που τέθηκαν από το Υπουργείο και απαντήθηκαν με ασάφειες, δεν είναι επαρκείς
  • είναι πρωτοφανές να νομοθετούνται οι ποινές για ένα μέτρο που λείπει ο νόμος
  • η απογραφή και η ψηφιακή οργάνωση δεν είναι η μοναδική εργασία που ένας λογιστής έχει να κάνει τον μήνα Νοέμβριο

Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε που αναλαμβάνει το Υπουργείο «την πρωτοβουλία ενημέρωσης (με τη διοργάνωση ημερίδων ή/και σεμιναρίων), σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, επιμελητήρια και επαγγελματικούς φορείς της αγοράς εργασίας, για την καλύτερη και ευχερέστερη διαδικασία αποτύπωσης και απογραφής του ψηφιακού χρόνου εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της χώρας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Μόνο που τώρα είναι αργά εκτός αν από τώρα έως αύριο στις 16:00 με κάποιο μαγικό τρόπο διοργανωθούν ημερίδες ή/και σεμινάρια.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα: αν η παράταση δοθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 16:00, ως συνήθως, δεν θα έχει κανένα νόημα με δεδομένο ότι κάθε Τετάρτη το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 16:00 έως 21:00 αναβαθμίζεται (ούτε η NASA δεν αναβαθμίζεται τόσο συχνά).

 Ο Λογιστής