ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ!!
September 11, 2018
ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ, ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ…
September 11, 2018
Share

Το ποσοστό των άνεργων νέων στην Ευρώπη αγγίζει πια το 24%.

Για αυτό, η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων στο Συμβούλιο «Παιδεία, Νεολαία, Πολιτισμός και Αθλητισμός» που θα διεξαχθεί αύριο, 15 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Βάση των συζητήσεων θα αποτελέσει έγγραφο της ιρλανδικής προεδρίας που αναφέρεται στις αδυναμίες και στην έλλειψη αντιστοιχίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στον τομέα των δεξιοτήτων, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να μην μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις για το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης «Erasmus for all» που θα ξεκινήσει το 2014.

Στην ομιλία της πριν από την συνεδρίαση, η επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν την μάστιγα της ανεργίας των νέων. Οι πρωτοβουλίες μας για τους νέους θα κατευθύνουν την χρηματοδότηση εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαία και προγράμματα όπως το Erasmus βοηθούν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία και δεξιότητες οι οποίες ενισχύουν την απασχόλησή τους.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την στρατηγική της για θέσεις μαθητείας, με την προώθηση της υψηλής ποιότητας μάθησης στο πλαίσιο της εργασίας σε όλη την Ευρώπη και στον διαγωνισμό WorldSkills competition στην Λειψία τον Ιούλιο». Επίσης, έχουν κληθεί  εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και επιχειρηματικών οργανώσεων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.