ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ / ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΩ INTERNET

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
September 11, 2018
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ο.Α.Ε.Ε. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Ε.;
September 11, 2018
Share

Η σημερινή κρίση, η ύφεση και τα επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας

κάνουν την πρόσβαση στον επαγγελματικό τομέα να μοιάζει με ανυπέρβλητο άθλο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν εργασία, φοιτητές νέους ορίζοντες στις σπουδές, ελεύθεροι επαγγελματίες νέες ιδέες, νέες ευκαιρίες.

«Μαζί με την πεποίθηση ότι η σημερινή κρίση θα αντιμετωπισθεί μόνο με την κινητοποίηση και συμμετοχή του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας που είναι διατεθειμένοι να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια σαν άτομα και να συμμετάσχουν σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης αλληλεγγύης στον επαγγελματικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία» γεννήθηκε η μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία πολιτών ΑΛΛΗΛΟΝnet, για την οποία μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της, Παναγιώτης Πουρνάρας.

Ιδρυτής και πρόεδρός της, είναι ο πρέσβης, Άγγελος Παγκράτης, επικεφαλής της ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Όμως, η ενασχόλησή του με αυτή, όπως υπογραμμίζεται, γίνεται πάντα σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο και δεν συνδέεται με την ιδιότητά του στην ΕΕ. Βασικός στόχος της ΑΛΛΗΛΟΝnet είναι να προωθήσει την αλληλεγγύη στον επαγγελματικό τομέα (σπουδές, καριέρα, επιχειρηματικότητα) παντού όπου υπάρχουν Έλληνες. Και «να συμβάλλει στο όραμα της Ελλάδας που θα αναδυθεί από την κρίση κτίζοντας μια οικονομία πιο παραγωγική και διεθνώς ανταγωνιστική, αποφασιστικά στραμμένη στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, πιο ελεύθερη και φιλική στην ατομική προσπάθεια και πρωτοβουλία. Μια οικονομία που θα προσφέρει πραγματικές και ίσες ευκαιρίες ιδιαίτερα στους νέους και θα είναι συνολικά πιο δίκαιη και πιο συνεκτική».

Τα μέλη της ανταλλάσσουν μέσω της ιστοσελίδας http://allilonnet.gr/el/ χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για συγκεκριμένες ευκαιρίες σπουδών, επαγγελματικής κατάρτισης, εργασίας και επιχειρηματικότητας. Επίσης, τα μέλη αποδέχονται ότι, όταν άλλο μέλος θα ζητήσει τη συμβουλή τους, θα απαντήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άνθρωποι επιτυχημένοι επαγγελματικά προσφέρουν τη συμβουλή και την καθοδήγησή τους στους νεώτερους. Μεταπτυχιακοί φοιτητές, έμπειροι και καταξιωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων ή διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες από μία πληθώρα τομέων, μοιράζονται ανιδιοτελώς την εμπειρία τους, τις ιδέες και προτάσεις τους, με όλα τα μέλη ή «ένας προς έναν» και υποστηρίζουν όσους αναζητούν νέες ευκαιρίες ή νέους ορίζοντες στις σπουδές, στην καριέρα ή στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες, στην Ελλάδα και παντού όπου υπάρχουν Έλληνες.

Η κεντρική δράση της ΑΛΛΗΛΟΝnet είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών «ένας προς έναν» μεταξύ των μελών της και η ενημέρωση για συγκεκριμένες ευκαιρίες σπουδών, επαγγελματικής κατάρτισης, θέσεων εργασίας και επιχειρηματικότητας. Όπως εξηγεί ο κ. Πουρνάρας, έχουν γίνει πολλές επαφές μεταξύ μελών και έχουν χρησιμεύσει σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι επαφές για την εξεύρεση συγκεκριμένων απαντήσεων και λύσεων.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί πρόσφατα και τρεις νέες δράσεις, οι οποίες αναμένεται να εξελιχθούν δυναμικά στους επόμενους μήνες.

Πρώτον, έχει δημιουργηθεί ένας ιστοχώρος, μόνο για μέλη, όπου γίνεται ανταλλαγή συγκεκριμένων προτάσεων και ιδεών για σπουδές. Υπάρχει ήδη μια ροή προτάσεων για επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση και η τάση είναι ξεκάθαρα θετική.

Δεύτερον, κυρίως οι νέοι ή λιγότερο νέοι από τα μέλη πού αναζητούν εργασία μπορούν να αναρτήσουν το βιογραφικό τους σε συγκεκριμένο χώρο της ιστοσελίδας (http://allilonnetmembersonly.com/career/cvpublishing/) όπου έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη. Συμπληρώνοντας το κατάλληλο πεδίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξηγήσουν τι εργασία ψάχνουν και σε ποιο μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Τα μέλη, τα οποία έχουν λογαριασμό στο LinkedInR μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 800 άλλα μέλη και στα βιογραφικά τους και μπορούν να κάνουν αναρτήσεις σχετικά με την αναζήτηση απασχόλησης στα «Jobs» στο χώρο των μελών (http://www.linkedin.com/groups?viewMembers=&gid=4123445&sik=1358018049707) . Επίσης, τα μέλη με λογαριασμό στο LinkedInR μπορούν να έρχονται σε επιλεκτική επαφή «ένας προς ένα» με άλλα μέλη τα οποία κρίνουν ότι τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

Τρίτον, Προγράμματα για νέους (http://allilonnetmembersonly.com/category/careeropportunities/programsforyoung/). Στη σελίδα αυτή δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης προγραμμάτων κατάρτισης ή απασχόλησης πλήρους ή μερικής, περιορισμένης ή αορίστου διάρκειας, τα οποία προσφέρουν εταιρείες στην Ελλάδα. Οι εταιρείες αυτές αποδεικνύουν έτσι έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης προς τους νέους, ενώ συγχρόνως επωφελούνται από την ενεργητικότητα, δημιουργικότητα και τον δυναμισμό των νέων.

Το πλήρες ρεπορτάζ της Κ. Μίχα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ