ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ “ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ”.
September 11, 2018
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ
September 11, 2018
Share
Περισσότερες από 2 ώρες διήρκησε η συνάντηση

των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας στο υπουργείο Οικονομιών με τον Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της τρόικας οι κ.κ. Ματίας Μορς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και εκ μέρους του ΔΝΤ οι κ.κ. Μαρκ Φλάναγκαν και Μπομπ Τράα. Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόουλ Τόμσεν φτάνει αύριο στην Αθήνα.

“Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έχει γίνει” ανέφερε αμέσως μετά κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. “Θέσαμε το θέμα ανάπτυξη – ανεργία. Από την πλευρά της τρόικας εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία για την κοινωνική διάσταση της ανεργίας” σημείωσε το ίδιο στέλεχος. Με δηλώσεις του στο “Βήμα”, ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων. “Ο δημόσιος τομέας έχει μειωθεί το τελευταίο ενάμιση χρόνο κατά 75.000 άτομα. Δεν κάνω απολύσεις” τόνισε.

Το διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης θα είναι η διαθεσιμότητα 12.700 υπαλλήλων έως τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, από αυτούς:

– Οι 5.503 θα είναι υπάλληλοι υπουργείων και ειδικότερα 2.000 από τα νέα οργανογράμματα και 3.503 από τη κατάργηση οργανικών θέσεων

– Οι 800 θα προκύψουν από τη κατάργηση 67 φορέων και

– Άλλοι 2.500 από συγχωνεύσεις 630 οργανισμών, ενώ

– Το πακέτο θα συμπληρώσουν 3.896 επίορκοι.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών αναχώρησε για τις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του Eurogroup που γίνεται τη Δευτέρα. Η τρόικα θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα. Με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά θα υπάρξει συνάντηση την Πέμπτη. Τα βασικά θέματα της συνάντησης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση του Δημοσίου, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού και η ανεργία, οι διαρθρωτικές αλλαγές, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ