ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
October 8, 2019
ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΩΣΤΟΣΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΜΙΣΘΟ
October 8, 2019
Share

Αναβολή για τις 3 Δεκέμβρη έλαβε τελικά από το ΣτΕ

η εκδίκαση της προσφυγής του ΣΕΒ και άλλων περιφερειακών συνδέσμων βιομηχάνων της Ελλάδας, που αφορά στα επιδόματα προυπηρεσίας του  ιδιωτικού τομέα. Τα επιδόματα των 3ετιών επρόκειτο να μπουν σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου στην κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο καλείται να αποφανθεί αν συνεχίζουν να υφίστανται οι “παγωμένες” από το 2012 τριετίες ή αν έχουν καταργηθεί. Όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή, μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, όταν και αναμένεται να συζητηθεί το μείζον θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο επίκεντρο της εν λόγω δίκης βρίσκονται τα επιδόματα που μπορούν να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό έως και 30% για τους παλαιούς εργαζόμενους.

Μέσω των επιδομάτων των 3ετιών οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με τον κατώτατο και είχαν προυπηρεσία πριν τον Φεβρουάριο του 2012 μπορούν να κερδίσουν έως και 195 ευρώ επιπλέον το μήνα, κατοχυρώνοντας έτσι μισθό έως 845 ευρώ το μήνα. Όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί σήμερα στο ΣτΕ που καλούνταν να συνεδριάσει ώστε στη συνέχεια να αποφανθεί αν η εγκύκλιος, η οποία εκδόθηκε στις 18 του περασμένου Φεβρουαρίου από την πρώην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είναι σύννομη και ισχυρή ή πρέπει να ακυρωθεί όπως ζητά ο ΣΕΒ.

Τελικά η συζήτηση δεν διεξήχθη στο Δ τμήμα του ΣτΕ και η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 3 Δεκέμβρη.  Τουλάχιστον μέχρι τότε, οι  «παγωμένες» 3ετίες θα πρέπει να συνεχίσουν να υπολογίζονται επί του νέου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.