Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΥΦΕΣΗ

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
September 11, 2018
ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ
September 11, 2018
ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
September 11, 2018
ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ
September 11, 2018
Share

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυβέρνησης και τους πολιτικούς αρχηγούς

απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος με την ευκαιρία της φετινής ΔΕΘ. 

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Η ΔΕΘ παρέχει κάθε χρόνο την ευκαιρία αποτύπωσης της κατάστασης της οικονομίας και των πολιτικών που επαγγέλλονται τα κόμματα για την ανάπτυξη του τόπου.

Διάγουμε τον πέμπτο χρόνο μίας πρωτοφανούς ύφεσης που έχει γονατίσει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του παραγωγικού μας δυναμικού, έχει δημιουργήσει δυσβάστακτα κοινωνικά προβλήματα.  Και, δυστυχώς, όλα τούτα τα πέτρινα χρόνια αντιμετωπίζουμε την κρίση, που θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή μας θέση και την εθνική μας υπόσταση, με ελλειμματική βούληση, παλινωδίες, άγονες αντιδικίες.  Αν και αρκετά καταφέραμε, αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον.

Ο λαός μας υποβάλλεται σε συνεχείς σκληρές θυσίες, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πειστεί ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο και ότι υπάρχει έξοδος από την κρίση.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι η παρατεινόμενη κρίση συνιστά ένα συλλογικό κίνδυνο, ο οποίος δεν έχει παρέλθει.  Παρόλα τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε βραχύ χρονικό διάστημα, δεν έχουμε ανακτήσει πραγματικά τη θέση μας στην Ευρώπη.  Δεν έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια πραγματική ανάταξη της οικονομίας μας.  Η πρόκληση της πραγματικής αλλαγής παραμένει ανοιχτή.

Το 2014 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά.  Μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης πρέπει να γίνει αισθητή πραγματικότητα.  Διαφορετικά, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν κι άλλη ύφεση, κι άλλη υποβάθμιση.  Ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται.

Το βήμα της φετινής ΔΕΘ αποτελεί για τις πολιτικές δυνάμεις ευκαιρία και πρόκληση για να κοιτάξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας.  Οι στερεότυπες εξαγγελίες, οι συνήθεις υποσχέσεις, η τεχνητή αισιοδοξία ή οι μαγικές συνταγές δεν αρκούν πια.  Ο λαός μας θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει πού πάει.

Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, καθαρό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, καθαρό σχέδιο πνοής για την Ελλάδα που θέλουμε».