ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
September 11, 2018
MEXΡΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
September 11, 2018
ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
September 11, 2018
MEXΡΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
September 11, 2018
Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε ομιλία του στο 22ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., με μείωση των οργανικών θέσεων και αναδιάταξη του προσωπικού.

Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέχρι τώρα άκουγα ότι λείπει προσωπικό. Τώρα δεν λείπει προσωπικό, 61.000 είναι υπεραρκετός αριθμός. Χρειαζόμαστε λιγότερο προσωπικό».

Το νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα στοχεύει, μόλις ολοκληρωθεί και εφαρμοσθεί, στην ορθότερη διάρθρωση του σώματος και την πληρέστερη εκπαίδευση των οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αναγνώρισε τον άδικο χαρακτήρα των περικοπών στους μισθούς των στελεχών της, παρόλο που, όπως ανέφερε, ο ίδιος ψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο.

Στη δήλωσή του πρόσθεσε: «Ο βασικός μισθός του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., 1.698 ευρώ ακριβώς, είναι μια λανθασμένη επιλογή κατανομής βαρών στην ελληνική κοινωνία. Δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πράττετε και σε αυτό που σας ζητείται». «Υπάρχει μια συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών πάνω σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη διόρθωση ορισμένων πραγμάτων μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών».

Πηγή: naftemporiki.gr