ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ
September 11, 2018
ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
September 11, 2018
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ
September 11, 2018
ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
September 11, 2018
Share

Η στάση του αρμόδιου Υπουργείου για τη διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων,

ΟΤΑ και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα είναι -ειλικρινά- ακατανόητη. Θεσπίζεται ένα μέτρο, αυτό της διαθεσιμότητας, του πρόσφατου νόμου 4093, το οποίο στη φιλοσοφία του, πολιτική του έμπνευση και υπαγόρευσή του έχει να κάνει με την κατ’ ουσίαν απόλυση ενός αριθμού υπαλλήλων της προαναφερθείσας κατηγορίας. (Δείτε μόνο τους τίτλους από τα εκατοντάδες άρθρα που έχουν γραφεί στον τύπο των ημερών ψήφισης του νόμου: “25.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ κλπ κλπ”).

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός διατυμπανίζει -μετά την ψήφιση του νόμου-, ότι κατ’ εφαρμογή του, κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί στη διάρκεια της υπουργικής του θητείας (sic- Πόση είναι αυτή άραγε!). Δηλαδή, ο ίδιος ο Υπουργός κλείνει το μάτι στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους να μην ανησυχούν!

Ο νόμος όμως, ρητά προβλέπει, ότι οι υπάλληλοι που εντός  έτους από την ψήφιση αυτού δεν τύχουν της μετακίνησής τους σε άλλες θέσεις, υπηρεσίες κλπ κλπ, θα απολυθούν. Προφανώς, είναι σίγουρος ο κος Υπουργός, ότι η δική του θητεία θα λήξει νωρίτερα, γι αυτό προβαίνει σε πανηγυρικές δηλώσεις του προαναφερθέντος περιεχομένου…

Χωρίς διάθεση να θυμηθώ τα όσα περί συνταγματικότητας υποστήριζε ο έγκριτος Νομικός κος Υπουργός περί του αντίστοιχου μέτρου της εφεδρείας, την περίοδο που ασκούσε τα καθηγητικά του καθήκοντα, είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω ότι εκείνο το μέτρο α π έ τ υ χ ε  παταγωδώς.

Οι μόλις 400 με 500 οικογένειες που έζησαν το δράμα του <έφεδρου> απολυμένου συζύγου, βρισκόμενες στην οικονομική καταστροφή, στον καιάδα της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης, ζώντας την απόλυση στα ώριμα χρόνια της ζωής τους  λίγο πρίν την απολαβή της σύνταξης, προφανώς δεν έλυσαν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας!

Στον πυρήνα του το τότε μέτρο της εφεδρείας ταυτίζεται απολύτως με αυτό της σημερινής καλούμενης “διαθεσιμότητας”.

Απέτυχε η εφεδρεία, επειδή κυρίως δε θεσπίστηκε, όπως και η διαθεσιμότητα, βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες για εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης. Επειδή, κανείς δεν εξήγησε, πώς θα εξυπηρετηθεί αρτιότερα το Δημόσιο Συμφέρον από την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων, για τους οποίους κανείς δεν απέδειξε, ότι δεν είναι αναγκαίοι.

Απέτυχε, επειδή κανείς δεν αξιοποίησε τα αποτελέσματα μίας σοβαρής απογραφής του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων, που προ ετών διεξήχθη και που -εν πάσει περιπτώσει- κόστησε πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό Κράτος.

Έτσι θα αποτύχει και αυτό το μέτρο. Μόνο που αυτή τη φορά το άλμα στο κενό θα είναι ολέθριο.

Τελεία και Παύλα

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ