Όταν ο εργαζόμενος παραμένει στη διάθεση του εργοδότη μετά το πέρας του ωραρίου, έτοιμος να αναλάβει εργασία εφόσον του ζητηθεί,
βρίσκεται σε ετοιμότητα (ή τηλε – ετοιμότητα, αν η ανάληψη εργασίας γίνεται από απόσταση, με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων).
Μέχρι το 2018, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεχόταν ότι η ετοιμότητα αποτελούσε χρόνο εργασίας μόνο όταν ο εργαζόμενος παρέμενε σε ετοιμότητα προς εργασία μακριά από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον, σε τόπο που προσδιόριζε δεσμευτικά ο εργοδότης.
Τι γίνεται όμως όταν στο πλαίσιο της τηλεργασίας, ο εργαζόμενος παραμένει σε ετοιμότητα στο σπίτι του;
Δείτε στο video που ακολουθεί την τοποθέτηση της Ελένης Διονυσοπούλου, λαμβανομένης υπόψη της νεότερης τάσης στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης:



