ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ; ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ; | ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
June 1, 2021
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
June 1, 2021
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
June 1, 2021
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
June 1, 2021
Share

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος καλεσμένος στον ANT1, σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά.

Δείτε το video που ακολουθεί:

Διαβάστε αναλυτικά:

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

• Συνεχίζονται για λιγότερους εργαζόμενους / στενεύει το μέτρο
  • Εκτός το λιανεμπόριο
  • Εντός αναστολών εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν Φεβρουάριο και Μάρτιο (πρόσληψη έως 31/3).
  • Έως τον Μάιο έμπαιναν σε αναστολή εργαζόμενοι με πρόσληψη έως 31/1
  • Σε αναστολή μόνο εργαζόμενοι των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες
  • Ειδικά για τους εργαζόμενους στην εστίαση ΔΕΝ ισχύει το κριτήριο τζίρου αλλά ισχύει το κριτήριο της μερικής απασχόλησης – 16 ώρες την εβδομάδα.
  • Προσοχή εξαιρούνται από το κριτήριο των 16 ωρών οι εργαζόμενοι που παρέχουν καλλιτεχνικές υπηρεσίες των οποίων δεν επιτρέπεται η παροχή.
  • Για τους πληττόμενους ΚΑΔ (που είναι πολύ λιγότεροι συγκριτικά με τον Μάιο) ισχύει το κριτήριο τζίρου που ίσχυε και τον Μάιο:

Οι επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες πρέπει να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και να μην παρουσιάζουν αύξηση τζίρου από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

• Για τις κλειστές επιχειρήσεις δεν υπάρχει κανένα κριτήριο

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 

Εντάσσονται Εργαζόμενοι με πρόσληψη έως 31/3 (έως Μάιο ήταν έως 31/1)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΪ́ΟΥ

Α φάση : Παράταση έως 2/6 (έχουν ξεκινήσει από 13/5 και θα ολοκληρώνονταν στις 31/5)  

Β φάση : από 3/6 έως 8/6

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

Α φάση : Από 3/6 έως 30/6

Προϋπόθεση να γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4:

Β φάση : Από 3/6 έως 8/6

ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ,  ΜΑΡΤΙΟ & ΑΠΡΙΛΙΟ

Και μόνο :

για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ,

-για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ

Από 1/6 έως 4/6