MEGA: ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ Η ΜΠΑΛΑ

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ: ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
September 11, 2018
Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
September 11, 2018
Share

Μετά από τέσσερις μήνες οι δημοσιογράφοι του Mega, οι οποίοι είναι σε επίσχεση και όσοι τεχνικοί έχουν προχωρήσει σε αυτή την νομική ενέργεια μαζί τους συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που υπάρχουν με τον εργατολόγο Γιάννη Καρούζο.

Ποια είναι αυτά;

 

Η καταβολή δύο από τους οφειλόμενους μισθούς (Μαΐου και Ιουνίου) και το δώρο Χριστουγέννων μέσα σε ένα μήνα αλλά και η κινητικότητα που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ μετόχων του Mega για την επομένη ημέρα του καναλιού αλλά και το πιθανό ενδιαφέρον υποψήφιων νέων επενδυτών.

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος πρότεινε στους εργαζόμενους του σταθμού δυο εναλλακτικές οδούς:

  • να αναστείλουν προσωρινά την επίσχεση και ταυτόχρονα να κάνουν έκκληση προς τους ιδιοκτήτες να δώσουν οριστική λύση μέσα σε διάστημα ενός μηνός
  • να στείλουν εξώδικο προς την εταιρεία δηλώνοντας έτοιμοι να επιστρέψουν μόλις υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις, αποπληρωμή δεδουλευμένων και ομαλοποίηση στη χρηματοδότηση του καναλιού.

Τελικώς η απόφαση που ελήφθη ήταν να βγει μια ανακοίνωση-μήνυμα προς τους μετόχους του καναλιού για επανεκκίνηση της λειτουργίας του και εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Αθήνα 9 Ιανουαρίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ MEGA
Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA συναντηθήκαμε σήμερα για να αξιολογήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενόψει της πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να έχουν περιέλθει σε δεινή θέση, χωρίς οικονομικούς πόρους πέραν του επιδόματος επίσχεσης και με οικογενειακές υποχρεώσεις που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να αντιμετωπιστούν.
Μετά την καταβολή με καθυστέρηση έξι (6) μηνών των μισθών Μαϊου και Ιουνίου, μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου και μετά από επίπονες προσπάθειές μας και παραστάσεις, καθώς και την εκπρόθεσμη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι:
1. Καλούμε τους μετόχους και την διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., την οποία αναζητεί επί μήνες και χωρίς αποτέλεσμα ο νομικός μας σύμβουλος, να προσέλθουν άμεσα σε διαβούλευση με το νομικό μας σύμβουλο και με τους εκπροσώπους μας, με στόχο τη διασφάλιση της πλήρους αποπληρωμής των οφειλομένων αποδοχών μας.
2. Ζητούμε να μας ενημερώσουν ως οφείλουν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ μετόχων και υποψηφίων επενδυτών, αναφορικά με την επεξεργασία σχεδίου διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού.
3. Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του MEGA και έτοιμοι να διακόψουμε άμεσα την επίσχεση εργασίας, ώστε να επαναφέρουμε σε λειτουργία τον τομέα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων, τα οποία έχουν σταματήσει να μεταδίδονται λόγω της διακοπής μισθοδοσίας και της άρνησης της διοίκησης να καλύψει βασικές ανάγκες του τομέα Ειδήσεων (καύσιμα για τα τηλεοπτικά συνεργεία, χαρτί, συνδρομές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, λογισμικό των δελτίων ειδήσεων κ.λ.π.) υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και θα δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων μας.
Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA θα έχουν νέα συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.

Η επόμενη κίνηση τους θα αποφασιστεί στην επόμενη Δευτέρα, σε νέα συνάντηση που θα έχουν με τον δικηγόρο τους.

Πηγή: www.cnn.gr