ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ?

ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ? ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ
September 11, 2018
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
September 11, 2018
ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ? ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ
September 11, 2018
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
September 11, 2018
Share
“Όσοι εργοδότες έχουν περιουσία αλλά δεν πληρώνουν,

οι εργαζόμενοι σε διάστημα 15 ημερών θα μπορούν να διεκδικούν μέρος από την περιουσία”, υποστήριξε  η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας την Παρασκευή 1/9  στο ραδιόφωνο 24/7.   Ωστόσο, καμία  διάταξη  του νομοσχεδίου που βρίσκεται για  ψήφιση στη Βουλή δεν περιλαμβάνει ρητά τη σχετική δυνατότητα. 
 
– Είτε πρόκειται για …ερμηνεία είτε πρόκειται η δυνατότητα αυτή να αποκτήσει (αν αποκτήσει) νομική ισχύ μέσω…υπουργικής ή άλλης απόφασης για την εφαρμογή των νέων μέσων ταχύτερης διεκδίκησης  των δεδουλευμένων αποδοχών, το ερώτημα παραμένει  αν η συζήτηση γίνεται για την προσωπική περιουσία του εργοδότη ή για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής του. Τα τελευταία, στις περισσότερες περιπτώσεις, …λείπουν ή είναι δεσμευμένα από άλλους πιστωτές με αποτέλεσμα να μην είναι  δυνατή η ικανοποίηση των απαιτήσεων των απλήρωτων εργαζομένων. 
 
– Ειπώθηκε, ακόμη,  ότι θα είναι ευκολότερη η έκδοση διαταγής πληρωμής και κατά συνέπεια η δέσμευση των δεδουλευμένων αποδοχών   (από την …περιουσία). Και σήμερα εκδίδονται τάχιστα διαταγές πληρωμής, νομολογιακά σε περίπτωση μη εξόφλησης έστω και…μισού μήνα,  με την προσκόμιση εγγράφων και  εκτελούνται σε βάρος του “εργοδότη”. Με τη μορφή ατομικής ή άλλου είδους εταρείας η οποία τους απασχολεί (και όχι από την προσωπική περιουσία) 
 
Αυτά δεν …αλλάζουν,  τουλάχιστον με τις κατατεθειμένες διατάξεις του νομοσχεδίου. 

 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ