ΝΑ ΠΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ KAI Η DEUTSCHE TELEKOM ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
September 11, 2018
ΑΝΕΡΓΙΑ: ΟΥΤΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
September 11, 2018
Share

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως εφαρμόζει η Deutsche Telekom στους εργαζομένους της.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές μέρες, εργαζόμενοι της εταιρείας στην Γερμανία και μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης Verdi συνάντησαν αμερικανούς εργαζομένους της Τ-Mobile, που ανήκει στην Deutsche Telekom στο Charleston της Νότιας Καρολίνας.

Το συμπέρασμα αυτής της συνάντησης ήταν πως υπάρχει χάσμα ανάμεσα στους Γερμανούς και Αμερικανούς εργαζόμενους της εταιρείας ως προς τις συνθήκες εργασίας. Ενώ η επιχείρηση είναι φιλική και συζητάει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Γερμανία, δεν επιτρέπει να εφαρμόζονται τέτοιες πρακτικές στους υπαλλήλους στην Αμερική.

Η Sharan Burrow, η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων δήλωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom, Rene Obermann, και η γερμανική κυβέρνηση έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση, για αυτό πρέπει να ακούσουν τα παράπονα των εργαζομένων.

«Υπάρχουν εταιρείες που έχουν καλή φήμη στην Ευρώπη αλλά φέρονται διαφορετικά στην Αμερική. Οι Γερμανοί πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει στην Αμερική. Θα έπεφταν από τα σύννεφα αν μάθαιναν ότι η εταιρεία για την οποία είναι περήφανοι πιέζει και εκφοβίζει τους εργαζομένους σε άλλες χώρες.» τόνισε.

«Λέμε, λοιπόν, στην T-Mobile  ότι περιμένουμε περισσότερα από αυτή. Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν σταματούν στα γερμανικά σύνορα. Είναι για όλους τους ανθρώπους.» πρόσθεσε.

Ο Larry Cohen, πρόεδρος των εργαζομένων στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Αμερική είπε: «Οι εργαζόμενοι που παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες στην ίδια επιχείρηση αξίζουν ίση μεταχείριση. Γιατί  οι εργαζόμενοι στην Αμερική που θέλουν να συστήσουν συνδικαλιστική οργάνωση να δέχονται πιέσεις και απειλές, ενώ οι άλλοι στην Γερμανία να συζητούν τα προβλήματα τους με την διοίκηση;»

Ο Tomas Lenki, μέλος της Verdi στο Βερολίνο, τόνισε: «Γνωρίζουμε πολλές περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τις έχουμε μεταφέρει στο Τμήμα Προσωπικού. Μας διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για μεμονωμένες υποθέσεις και πως αυτές οι πρακτικές θα σταματήσουν να εφαρμόζονται».

«Αυτό που μάθαμε από τις συζητήσεις στο Charleston είναι πως όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα μας έλεγε η εταιρεία. Νιώθουμε πως η Deutsche Telekom μας έλεγε ψέματα και μας πρόδωσε. Δεν σας επιτρέπει να ασκείτε συνδικαλιστική δράση, αλλά εμείς σας λέμε πως δύο εκατομμύρια μέλη της Verdi σας στηρίζουν.» συμπλήρωσε.

Ο Philip Jennings, γενικός γραμματέας της παγκόσμιας συντεχνίας UNI δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι της Τ-Mobile μίλησαν στο Charleston. Δεν περίμεναν ότι θα αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας από το παγκόσμιο δίκτυο της Deutsche Telekom. Η εταιρεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να αλλάξει συμπεριφορά. Η UNI απαιτεί η Deutsche Telekom  να δράσει τώρα».

Η παγκόσμια καμπάνια «Προσδοκούμε το καλύτερο» που γίνεται για αυτό τον σκοπό θα περιλαμβάνει περισσότερες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ Γερμανών και Αμερικανών εργαζομένων, καθώς και πολιτική πίεση στον μεγαλύτερο μέτοχο της Deutsche Telekom, τη γερμανική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL TRADE UNION CONFEDERATION / ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: dikigorosergatologos.gr