Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ
September 11, 2018
ΑΠ 31/2013: ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ
September 11, 2018
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ
September 11, 2018
ΑΠ 31/2013: ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ
September 11, 2018
Share

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος στα πλαίσια κοινής συνέντευξης τύπου στην Θεσσαλονίκη

αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία της χώρας. Σας παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Πλέον το κράτος ως εργοδότης όχι σε μια παραγωγική μονάδα αλλά σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την άμυνα της χώρας, όπως τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, αλλά και η ΛΑΡΚΟ που εκμεταλλεύεται πλουτοπαραγωγικές πηγές είναι κάτι διαφορετικό από τον ορυμαγδό των απολύσεων και της επίθεσης των εργοδοτών κατά των δυνάμεων της εργασίας.

Το παιχνίδι όλο δεν βρίσκεται στα χέρια της Τρόικα αλλά στα χέρια του Πρωθυπουργού και έχει ο ίδιος την ευθύνη να δώσει λύση. Λύση συμβατή με τις ανάγκες της χώρας και με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει οικονομική ανασυγκρότηση.

Το να μεταφέρουμε τις ευθύνες στην Τρόικα ή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το εύκολο. Είναι αυτό που μας απαλλάσσει από τις ευθύνες

Υπάρχει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, μια προσπάθεια που γίνεται να πειστούμε ότι μέσω mail ο Ματίας Μόρς και ο Τρα κυβερνούν την Ελλάδα.

Και τα ΕΑΣ για τα οποία αφήνουν υπόνοιες κρατικών ενισχύσεων και η ΛΑΡΚΟ με την τακτική που ακολουθούν θα μεταβληθούν σε ένα νέο Σκαραμαγκά. Ενώ υπάρχει η απόλυτη δυνατότητα παραγωγικής διεξόδου και ανάπτυξης αυτών των επιχειρήσεων, χειρουργικά θα αφαιρεθούν δυνατότητες ίσως εμπορικής δραστηριότητας που θα έδιναν κέρδη και ανάπτυξη στις εταιρίες, επειδή δήθεν έτσι θέλει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού.

Λέμε στην Κυβέρνηση ότι αυτό το παιχνίδι δεν περνάει. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Αλμούνια απάλλαξε τα ισπανικά ναυπηγεία από πέναλτι, πρόστιμα λόγω κρατικών ενισχύσεων. Τι σόι ανταγωνισμό μας λένε όταν ο αρμόδιος επίτροπος χαϊδεύει τα ναυπηγεία της χώρας του και θέλει να κλείσει τα ελληνικά»;