Ποιοι Είμαστε

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
September 11, 2018
ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
September 11, 2018
Share

Ξεκινώντας να γράψουμε για ένα blog νιώθουμε την αμηχανία της διατύπωσης ενός λόγου που δεν είναι νομικός, που δεν εμπεριέχεται σε ένα δικόγραφο, που δεν απευθύνεται σε ένα Δικαστήριο. Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό επισκεπτών του Internet, με το οποίο -η αλήθεια είναι- δεν έχουμε εξοικειωθεί. Ας είναι όμως. Ποτέ δεν είναι αργά. Ύστερα από πολλά έτη δικηγορίας χρήσιμη είναι και η αποτοξίνωση της ιντερνετικής ενασχόλησης. Είναι ενδιαφέρον να μεταφέρεις στον αναγνώστη σου, στον ιντερνετικό επισκέπτη σου τη νομική σου πληροφόρηση, σκέψη, ιδέα και να τη μετασχηματίζεις σε στοιχείο διαλόγου, για να τη βελτιώσεις, να την αλλάξεις ή και να την εγκαταλείψεις τελικά. Έχουμε λοιπόν επίγνωση.

Έχουμε όμως και όρεξη να ενεργήσουμε με αφορμή τα όσα αλλάζουν γύρω μας, στη χώρα, στην κοινωνία, στο επιστημονικό μας αντικείμενο, που είναι το δίκαιο της εργασίας. Έχουμε βαρεθεί να αποθηκεύουμε σε αρχεία β’ κατηγορίας σημαντικά κεφάλαια του εργατικού δικαίου που από δεκαετίες ισχύουν στη χώρα. Θλιβόμαστε από τα απανωτά ραντεβού των απολυμένων εργαζόμενων, των κατεστραμμένων εργοδοτών, των θυμάτων της κρίσης που όψιμα απασχολούν την επικαιρότητα του άλλου κόσμου, αυτό του θεάματος και της μιντιακής τέρψης.

Λοιπόν, είμαστε αυτοί που την επαγγελματική μας ενασχόληση θα τη μετουσιώσουμε σε επικοινωνία, που τη γνώση μας στο δίκαιο και την πληροφόρηση της εργασίας θα τη μοιραστούμε, που την πληροφορία θα τη μεταδώσουμε.

Σας περιμένουμε.