ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΟΤΑΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ…ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;
September 11, 2018
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
September 11, 2018
Share

Ο εκφοβισμός και η κακομεταχείριση είναι ένα φαινόμενο που, δυστυχώς,

εμφανίζεται συχνά στον εργασιακό χώρο. Εργαζόμενοι γίνονται στόχος απαξιωτικής, εξευτελιστικής και γενικά προσβλητικής για τη σωματική και ηθική τους ακεραιότητα συμπεριφοράς, τόσο από τους συναδέλφους τους όσο και από τον ίδιο τον εργοδότη.

Γιατί εγώ;

Αντίθετα με το προαύλιο του σχολείου, στο χώρο εργασίας δε γίνεστε στόχος εχθρικής συμπεριφοράς επειδή είστε το πιο αδύναμο και μοναχικό παιδί. Οι εργαζόμενοι που υφίστανται τις προσβολές των “νταήδων” είναι συνήθως αυτοί που αποτελούν “κίνδυνο” για τους τελευταίους, δηλαδή οι παλαιότεροι στο επάγγελμα, οι πιο ικανοί και έμπειροι. Μάλιστα, έρευνες πάνω στο ζήτημα έχουν δείξει ότι στόχοι επιθετικής και αθέμιτης συμπεριφοράς είναι εργαζόμενοι με θέληση να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους συναδέλφους τους, να παράγουν έργο και κέρδος για τον εργοδότη τους, καθώς και εργαζόμενοι χαμηλών τόνων, που δεν επιζητούν αναγνώριση για τη δουλειά τους και που είναι παθητικοί απέναντι στην εχθρική στάση των υπολοίπων.

Τα κύρια σημάδια (ενδεικτικά)

Το άγχος και η μελαγχολία που νιώθετε στο χώρο εργασίας σας ακολουθεί συνήθως και σε όλες τις άλλες πτυχές τις ζωής σας. Νιώθετε ανήμποροι και αβοήθητοι απέναντι στην υποτιμιτική και εχθρική συμπεριφορά των συναδέλφων και του εργοδότη. Δε μπορείτε να εκτελέσετε τη δουλειά σας χωρίς κάποιος να παρεμβαίνει, προσπαθώντας να σας διορθώσει, ενώ συχνά σας κατηγορούν για αδυναμία να ανταπεξέλθετε στην εργασία σας άτομα λιγότερο ικανά. Το αφεντικό ή οι άλλοι εργαζόμενοι θεωρούν ότι μπορούν να σας μιλούν επιθετικά ή ακόμα και υβριστικά μπροστά σε άλλους, όταν όμως εσείς αντιμιλάτε, σας κατηγορούν για απείθεια. Η συμπεριφορά τους σας κάνει να βλέπετε ως μόνη λύση την παραίτηση, ενώ μάλιστα πολλές φορές νιώθετε ότι στοχεύουν στο να σας εξωθήσουν να παραιτηθείτε.

Οι επιπτώσεις

Εκτός από τα σωματικά συμπτώματα που μπορεί να συνοδεύουν το άγχος, έντονες εμφανίζονται και οι ψυχικές/συναισθηματικές συνέπειες στα θύματα του εργασιακού εκφοβισμού. Οι αντίστοιχες έρευνες έχουν δείξει ότι το αξιοσημείωτο ποσοστό του 80% των εργαζομένων αυτών αναπτύσσει υπερβολικό άγχος, ενώ το 50% εκδηλώνει συστηματικές κρίσεις πανικού και βαριάς μορφής κατάθλιψη. Πέραν αυτών, χαρακτηριστικά συναισθήματα όσων έρχονται αντιμέτωποι με την εχθρική συμπεριφορά εργοδοτών και συναδέλφων είναι ντροπή και τύψεις, αλλά και ένα έντονο αίσθημα αδικίας και ατιμωρησίας.

Πώς να αντιδράσω;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο εργοδότης σας είναι υπεύθυνος να αποτρέπει και να τιμωρεί εχθρικές και δόλιες συμπεριφορές μεταξύ των εργαζομένων. Αν, επομένως, ο “νταής” είναι συνάδελφός σας, ένα πρώτο βήμα είναι να ενημερώσετε το αφεντικό σας για την παρενόχληση που υφίσταστε και να ζητήσετε από αυτόν να δράσει ανάλογα. Άλλη λύση είναι να ζητήσετε να μεταφερθείτε σε άλλο τμήμα της εταιρίας στην οποία εργάζεστε, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.

Αν θεωρείτε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με κινήσεις εντός του εργασιακού περιβάλλοντος ή αν η εχθρική συμπεριφορά προέρχεται από τον εργοδότη, ένας εξειδικευμένος στα εργασιακά θέματα δικηγόρος θα μπορέσει σίγουρα να σας ενημερώσει για τις δυνατοτητές σας και να σας βοηθήσει. Αν και το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού, της κακομεταχείρισης και κάθε είδους παρενόχλησης στο χώρο εργασίας είναι – δυστυχώς – ακόμα ελλειπές και ρευστό στη χώρα μας, το δικαίωμά σας να εργάζεστε ακώλυτα σε έναν ήρεμο και υγιή εργασιακό χώρο είναι αναφαίρετο. Η αξιοπρέπεια και η ψυχική και σωματική σας υγεία είναι αξίες που προστατεύονται νομικά, γι’αυτό να μη διστάζετε να τις διεκδικείτε.

Εύα Γιαννοπούλου, Α. Δικηγόρος