Αναζήτηση για εργατικό δυναμικό: Πολύ καθυστερημένη η πρόσληψη προσωπικού στα αεροδρόμια

Οι νέες θέσεις εργασίας
July 21, 2022
Αποζημίωση από εργατικό ατύχημα δημοσίου υπαλλήλου – ‘Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις
July 24, 2022
Οι νέες θέσεις εργασίας
July 21, 2022
Αποζημίωση από εργατικό ατύχημα δημοσίου υπαλλήλου – ‘Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις
July 24, 2022
Share

Είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και πάνω από δύο χρόνια πανδημίας χωρίς εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα. Αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο συνωστισμός των ανθρώπων που θέλουν να ταξιδέψουν στα αεροδρόμια. Παρ’ όλα αυτά, οι αγγελίες εργασίας για προσωπικό αεροδρομίων αυξήθηκαν σημαντικά μόνο τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, όπως δείχνει η πρόσφατη αξιολόγηση της αγοράς εργασίας από την εταιρία έρευνας αγοράς προσωπικού index Research.

Επιπλέον, οι νέοι εργαζόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν την εργασία τους μόνο μετά από περίπου τρεις μήνες λόγω της απαιτούμενης από το νόμο κατάρτισης και των ελέγχων ασφαλείας. Ως εκ τούτου, υπάρχει επί του παρόντος έλλειψη προσωπικού στα αεροδρόμια. Το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον φόρτο εργασίας. Το αποτέλεσμα φαίνεται ξανά και ξανά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης: Χάος στα αεροδρόμια.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονταν με τον κορονοϊό, οι αεροπορικές εταιρείες απέλυσαν πολλούς υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους έχουν πλέον αναπροσανατολιστεί και έχουν βρει δουλειά σε άλλους κλάδους. Κατά συνέπεια, η αναζήτηση προσωπικού ασφαλείας και προσωπικού εδάφους είναι επί του παρόντος δύσκολη. Για να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας για χειριστές πτήσεων, αποσκευών και φορτίου, τα αεροδρόμια δαπάνησαν 574% περισσότερα χρήματα για συνολικά 910 πληρωμένες αγγελίες εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022. Για το προσωπικό ασφαλείας, η αύξηση ήταν 65% για συνολικά 1.400 αγγελίες εργασίας. Την ίδια περίοδο πέρυσι, υπήρχαν μόνο 252 και 848 καταχωρίσεις αντίστοιχα. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 251 % ή 22 %.

Πηγή: arbeitundarbeitsrecht.de